Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Η σημασία της δέσμευσης στη δουλειά του δικτυωτή

Michael S. Clouse
Είναι απαραίτητο και όλοι το έχουμε περάσει αυτό το στάδιο. Η δέσμευση είναι σημαντικό σημείο στην δουλειά ενός δικτυωτή. Έχει τύχει σε όλους να συμφωνούμε σε διαδικασίες με την γραμμή αναδοχής μας όσο αφορά την διαδικασία της δουλειάς του mlm. Από την παρακολούθηση ενός σεμιναρίου, στόχους, προσκλήσεις και πολλές φορές, πωλήσεις και δεν τηρήσαμε όλα αυτά.
Σε κάθε από αυτές τις περιπτώσεις θα βρίσκαμε να δικαιολογήσουμε γιατί δεν κάναμε αυτό που έπρεπε. Κάναμε εκπτώσεις..
Το ερώτημα και αυτό που πρέπει να δούμε είναι γιατί δεσμευτήκαμε; Γιατί δεν πιάσαμε τον στόχο μας;
Ο λόγος που μπορεί να συμβεί αυτό είναι πολλές φορές ότι δεν μας φτάνει ο χρόνος. Γυρνάμε ολοένα γύρω από τον εαυτό μας ξοδεύοντας τον πολύτιμο χρόνο μας. Ίσως να έχουμε ελλείψεις σε διαδικαστικά θέματα της δουλειάς μας, σε δεξιότητες. Πολύ πιθανόν να μην γνωρίζουμε καλά τον τρόπο πρόσκλησης ενός ανθρώπου, το σχέδιο αμοιβών της εταιρείας που συνεργαζόμαστε, το πως να διαχειριζόμαστε την ομάδα μας.. Αν τώρα πάμε πιο βαθια, θα ψάξουμε το επίπεδο της αυτοεκτίμησής μας, ένα πολύτιμο εργαλείο που στηρίζει την βάση του δικτύου που δημιουργούμε..
Δέσμευση είναι: όταν ολοκληρώνεις κάτι το οποίο είπες ότι θα κάνεις, ακόμα και όταν περάσει το συναίσθημα της στιγμής που είπες ότι θα το κάνεις (Jeff Olson).
Eπειδή η δέσμευση αποτελεί διαδικασία στην επίτευξη των ονείρων μας μπορούμε να ακολουθήσουμε τα εξής 5 βήματα:
  1. Ποιος είναι ο στόχος σας; Ορίστε αυτό που θέλετε να πετύχετε.. με ακρίβεια.. είτε αυτό είναι ένα νέο αυτοκίνητο, ένα νέο σπίτι, διακοπές - ταξίδια, οικονομική εξασφάλιση.. και για πολλούς στις σημερινές μέρες που βλέπω.. να ξεχρεώσουν!
  2. Γιατί θέλετε να πετύχετε τον στόχο σας; Το γιατί θέλετε να αποκτήσετε αυτό που έχετε ορίσει ως στόχο είναι πολύ σημαντικό σε όλη την διαδικασία και πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Είναι ένα είδος απόφασης που πρέπει να λάβετε με τον εαυτό σας.
  3. Δουλέψτε με την ΄΄περπατημένη΄΄. Βρείτε έναν τρόπο που δουλεύει. Που το έχετε δει ότι δουλεύει και όχι αυτό που νομίζετε.. Ειδικά αν είστε νέος στο δικτυακό μάρκετινγκ. Ζητήστε χρονικά και ποσοτικά αποτελέσματα από αυτούς που σας προτείνουν την ευκαιρία για εργασία στο mlm.
  4. Δεσμευτείτε στον εαυτό σας και στους δικούς σας ανθρώπους. Δώστε την υπόσχεση ότι θα πετύχετε τους στόχους σας πρώτα στον εαυτό σας και στη συνέχεια σε καλούς φίλους που θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε. 
  5. Καθημερινή Αυτοβελτίωση - Προσωπική Αυτοανάπτυξη. Για να γίνετε ένας μεγάλος ηγέτης στο δικτυακό μάρκετινγκ θα πρέπει να βελτιώνεστε καθημερινά. Να μάθετε δεξιότητες και τις βελτιώνετε καθημερινά. Η εκπαίδευση είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μας.. Όσο ζεις μαθαίνεις.. το ρητό ταιριάζει απόλυτα εδώ! 
 Πηγή: http://www.network-marketing.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου