Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Ο Ρώσσος scamer ξαναχτυπά! Sergei Mavrodi

Δεν φτάνει που ΄΄φέσωσε΄΄ αμέτρητους συνεργάτες του, τώρα ξαναχτυπά!

Η κεντρική τράπεζα της Λευκορωσίας πάγωσε τους λογαριασμούς του για ύποπτες κινήσεις. Ο εν λόγω υποφαινόμενος κόστισε τις αποταμιεύσεις ζωής πολλών Ρώσων την δεκαετία του ΄90 όταν ξεκίνησε μια παράνομη οικονομική πυραμίδα όπου περίπου 2 με 5 εκατομμύρια επενδυτές εισχώρησαν σε αυτή με περίπου 1,5 δισεκατομμύρια δολλάρια!
Έκτισε ποινή φυλάκισης 4,5 χρόνια και απελευθερώθηκε τον Μάιο του 2007.
Το 2011 ο Sergei ξεκίνησε ένα νέο πυραμιδικό σχήμα με το όνομα Webmoney όπου επιτρέπει στους επενδυτές να αγοράζουν tickets που δουλεύουν ως μετοχές αλλά δεν έχουν πραγματική αξία. Υποσχέθηκε 20-30% αποδόσεις τον μήνα.
Την προηγούμενη εβδομάδα κρατήθηκαν οι πιθανοί administrators του εν λόγω σχήματος από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Λευκορωσίας με κατηγορίες ΄΄περί παράνομης επιχειρηματικής δραστηριότητας΄΄.
Η αστυνομία κατέσχεσε πλαστικές κάρτες αξίας περίπου 800 εκατομμυρίων Λευκορώσικων ρουβλίων (περίπου 100.000 δολλάρια) από τους υπόπτους.


 Ο μεγάλος οργανωτής των πυραμίδων, Sergei Mavrodi, αποφάσισε να χαροποιήσει τους Ευρωπαίους δημιουργώντας την ιστοσελίδα http://www.i-mmm.eu/ στην Γερμανική, Λιθουανική, Πολωνική, Αγγλική και Ρώσσικη γλώσσα και να καλέσει τους ανθρώπους να αγοράσουν ένα ηλεκτρονικό νόμισμα το MAVRO το οποίο θα τους προσφέρει μία απόδοση 75% τον μήνα. Οι ειδικοί μιλούν για μια ακόμη παγκόσμια απάτη.

Ο ρώσος Mavrodi λειτουργεί σε μεγάλη κλίμακα. Ένα χρόνο πριν, ξεκίνησε κάτι καινούργιο, το ΜΜΜ-2011 αφότου είχε βγει από τη φυλακή για εξαπάτηση 15 εκατομμυρίων Ρώσων την δεκαετία του '90. Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό είναι ένα ταμείο όπου οι άνθρωποι μεταξύ τους αλληλοβοηθιούνται οικονομικά. Περίπου 15 εκατομμύρια ανθρώπων που αγαπούν το εύκολο χρήμα έχουν μπει σε αυτό από τότε που ξεκίνησε. Ο Sergei ανησυχεί γιατί τα πράγματα δεν πηγαίνουν τόσο καλά. Το 1994, 15 εκατομμύρια καταθέτες μπήκαν στο συναρπαστικό αυτό σχέδιο μέσα σε έξι μήνες. Προς το παρόν, μεγάλα κανάλια της Ρωσίας διαφημίζουν το project του. Προς στιγμήν μπορεί να μοιράζει διαφημιστικά φυλλάδια μέσω email newsletter και να διαφημίζεται από στόμα σε στόμα με φήμες περί του σχεδίου διότι δεν έχει πρόσβαση στα μέσα μαζικής διαφημίσης. Στην πραγματικότητα, οι εταιρείες παροχής διαφημίσεων κρατάνε προληπτικά κάποια μέτρα όσο αφορά την προώθηση του σχεδίου του. Αν και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αντι-μονοπωλείου από το Συμβούλιο Εμπειρογνομώνων του, έστειλε συμπέρασμα στο Υπουργείο Εσωτερικών όπου τους καλεί να αναγνωρίσουν το ΜΜΜ-2011 ως οικονομική πυραμίδα, η Εισαγγελική Υπηρεσία δεν βλέπει κανέναν λόγο να δεχτεί την δραστηριότητα του Mavrodi ως παράνομη. Παρατίθεται μία άποψη από έναν Ρώσο δικηγόρο της Ρωσικής νομικής υπηρεσίας, Konstantin Gusov: 

΄΄ Η ποινική νομοθεσία της Ρωσίας δεν επιτρέπει την τιμωρία οποιουδήποτε οργανισμού όπου δεν έχει υπάρξει κάποια απώλεια. Δεν έχει αναφερθεί ότι ο Mavrodi έχει οικονομικές απώλειες ή κάποιος δεν έχει πληρωθεί.. Εν ολίγοις όλοι ξέρουν ότι αυτό θα οδηγηθεί σε αποτυχία αλλά δεν μπορούν να κάνουν κάτι μέχρι να γίνει αυτό! ΄΄

Ακόμα και στην περίπτωση αυτή οι εξαπατημένοι πολίτες δεν μπορούν να ελπίζουν ότι θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω. Αυτή τη φορά όμως ο Sergei έχει λάβει μέτρα για να διασφαλίσει τον εαυτό του. Στην ιστοσελίδα του προειδοποιεί ότι οι άνθρωποι συμμετέχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα MMM-2011 και οι πληρωμές γίνονται για όσο διάστημα οι πελάτες προσεκλύουν νέους πελάτες. Επίσης η συναλλαγματική ισοτιμία του MAVRO, καθορίζεται από τον ίδιο, σύμφωνα με το θέλημά του. Υπό αυτές τις συνθήκες ο αστικός κώδικας δεν θα βοηθήσει, λέει ο ιδρυτής του κέντρου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Μόσχας Mikhail Salkin.

΄΄Ο αστικός κώδικας δεν μπορεί να προφυλάξει χρήματα που παίχτηκαν σε στοιχήματα, παιχνίδια ή τυχερά παίγνια. Στην περίπτωση αυτή όταν η τιμή του νομίσματος ορίζεται από πολίτες, σύμφωνα με την θέλησή τους, ο αστικός κώδικας δεν θα υπερασπιστεί ανθρώπους που θα χάσουν τα χρήματά τους. Θα ήταν περιττό έτσι κάποιος ο οποίος θα ζημιωθεί να ζητήσει την επιστροφή των χρημάτων ως αποζημίωση με ένδικα μέσα. Επιπλέον, οι πολίτες δεν έχουν κάποια έγγραφη συμφωνία με κανέναν΄΄ ,σημείωσε ο Mikhail Salkin.

Ο ίδιος ο Sergei Mavrodi σκέφτεται να εισάγει το πρόγραμμά του στην Δύση όπου κανένας δεν ξέρει γι'αυτόν. Σύμφωνα με τον ίδιο: ΄΄Είναι καιρός να προσελκύσουμε Ευρωπαίους καταθέτες΄΄. 
Η οικονομική κρίση και όλη η κατάσταση στην Ευρώπη είναι εύκολο περιβάλλον για να εισχωρήσουν προγράμματα που υπόσχονται λαγούς και πετραχίλια για ανθρώπους που επιζητούν το εύκολο χρήματα μετά της οκνηρίας.. 

Πηγή του άρθρου: www.businessforhome.org


1 σχόλιο:

  1. Klasika oi vlakeies twn MME sto megaleio tis!!!
    Suntoma tha katalavete oti lete ilithiotites xwris kan na to kserete!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή