Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

CoinSpace Ανάλυση - Scoin πόντοι. Γιατί είναι Ponzi

Γενικές πληροφορίες για την CoinSpace.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες στην ιστοσελίδα για το ποιος τρέχει την επιχείρηση ή σε ποιον ανήκει. 

Το domain της ιστοσελίδας, "coinspace.eu", καταχωρήθηκε στις 11 Μαρτίου το 2015 με ιδιοκτήτη τον "Danjel Pawl" από την Coinspace ltd. Επίσης δίδεται και μία διεύθυνση στη Μάλτα. 

Μία διαφορετική διεύθυνση δίνεται στην ιστοσελίδα πάλι στη Μάλτα χωρίς περαιτέρω πληροφορίες. 

Το όνομα του Pawl εν τω μεταξύ φαίνεται μόνο στην καταχώρηση της ιστοσελίδας. Είναι άγνωστο ποιος είναι και τί σχέση έχει με την εταιρεία. 

Αυτό που ισχύει πάντα σε μια εταιρεία MLM είναι να είστε επιφυλακτικοί να βάλετε χρήματα όταν δεν ξέρετε σε ποιον ανήκει και ποιος τρέχει τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Προϊόντα της Coinspace

Στην Coinspace δεν υπάρχει κάποιο προϊόν παρά μόνο οι συνδομές των συμμετεχόντων τις οποίες και προμοτάρουν οι "συνεργάτες".

Μετά την εγγραφή οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα να αγοράσουν πακέτα για να μπουν στη διαδικασία του δικτύου.

Το κάθε πακέτο περιέχει Scoin πόντους ως εξής:
Από το minimum mine έως και το πακέτο Double mine όπου σου παρέχονται από 30 έως 2.000 πόντοι Scoin.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η αξία του κάθε πόντου scoin αξίζει 0,5€.

Πλάνο αμοιβών Scoin

Για να πάρουν μέρος οι συμμετέχοντες αγοράζουν τα πακέτα που προανέφερα ποιο πάνω με τιμές που κυμαίνονται από 300€ έως και 12.000€. 

Επίσης, και εδώ είναι που πρέπει να δώσουμε μεγάλη σημασία, είναι ότι προσφέρεται ποσοστιαία απόδοση των χρημάτων όταν συστήνονται νέα μέλη. Παθητικές αμοιβές αποδίδονται σύμφωνα με ένα κλασσικό δυαδικό σύστημα αμοιβών.

Να σημειωθεί ότι το 25% των κερδών επιβάλλεται να επανεπενδυθεί στο πρόγραμμα.

Άμεσες αμοιβές από συστάσεις

Οι συνεργάτες κερδίζουν άμεσες προμήθειες από πακέτα που παραγγέλνουν οι νέες συστάσεις συνεργατών. Οι τιμές κυμαίνονται από 35€ έως 1440€. 
Παθητική επιστροφή χρημάτων.
Το κάθε πακέτο επιστρέφει σε 12 μήνες από 36,50€ έως και 1520€. 
Στη συνέχεια δουλεύει ένα κλασσικό δυαδικό σύστημα αμοιβών σύμφωνα με τους πόντους που έχει το κάθε πακέτο το οποίο δεν θα αναλύσω γιατί είναι ίδιο με τα binary πλάνα αμοιβών που υπάρχουν και σε άλλες εταιρείες. 

Υπάρχει matching bonus για να επιβραβεύονται αυτοί που κάνουν τις περισσότερες προσωπικές συστάσεις και η επιβράβευση γίνεται με scoins.

Συμπέρασμα

Με το πρόσχημα ότι το scoin είναι ένα νόμιμο cryptocurrency που φαίνεται επιφανειακά γι'αυτούς που δεν έχουν ιδέα για τα κρυπτονομίσματα, έχει δημιουργηθεί από πίσω ένα ακόμα καλοστημένο σύστημα ponzi. 

Η φύση του ponzi σχήματος φαίνεται στο ότι δεν υπάρχει από πουθενά εισροή κεφαλαίων με εμφανή τις αποδόσεις κάθε βδομάδα της επιστροφής χρημάτων (Return of Investment), άρα με αυτά αποδίδονται και οι αμοιβές στους συνεργάτες. Επίσης είναι προφανής η εισροή και η εκροή των κεφαλαίων με οικονομικό στόχο που κρύβεται: "Οι παλιοί να πληρώνονται από τα χρήματα των καινούργιων". 

Οι παλιοί προσκαλλούν νέους να επενδύσουν για να κερδίσουν χρήματα. Οι παλιοί κερδίζουν χρήματα από τους νεοσυσταθείσες. Αυτό το καθιστά πυραμίδα.

Το δυαδικό σύστημα αμοιβών σπρώχνει περισσότερο τους συμμετέχοντες να συστήσουν ολοένα και περισσότερους με απώτερο σκοπό το μέγιστο κέρδος.

Τα scoin από μόνα τους δεν έχουν αξία με το τυπικό "και αν γίνει αυτό;" σενάριο να παίζει συνεχώς. Δεν χρησιμοποιούνται ως νόμισμα για αγορές παρά μόνο για αναλήψεις, πράγμα που το κάνει να μην είναι cryptocurrency. Δείτε τον ορισμό εδώ:

Ένα νόμιμο cryptocurrency χρησιμοποιείται από το ευρύ κοινό χωρίς περιορισμούς.

Η τιμή του νομίσματος έτσι διαμορφώνεται από την αγορά και τη ζήτηση που έχει στην αγορά και όχι από την τιμή που ορίζει η εταιρεία, στη περίπτωσή μας η Coinspace.

Όπως συμβαίνει με όλα τα ponzi σχήματα όταν η εταιρεία δεν θα μπορεί να πληρώσει τα προσδοκώμενα χρήματα σε αμοιβές θα φτάσει στο τέλμα και δυστυχώς με πολλούς "επενδυτές" να έχουν χάσει χρήματα. Ένα σταμάτημα ή μείωση των νέων εγγραφών θα εμποδίσει τις αμοιβές που προέρχονται από το δυαδικό σύστημα αμοιβών.

Επειδή στη Μάλτα δεν υπάρχει νομική προστασία για τους καταναλωτές σε τέτοιες περιπτώσεις, πιθανολογείται ότι γι'αυτό έχει γίνει η εταιρεία εκεί και ότι υπάρχει έτοιμη στρατηγική γρήγορης εξόδου. 

Πηγή: behindmlm.com